Bewakings Commissie

Bewakingscommissie: 

De voornaamste taak van de bewakingscommissie is het verzorgen van de veiligheid bij diverse (nautische) evenementen. Dit gebeurt door het houden van toezicht vanuit onze reddingsvletten of door patrouilles op de wal. Het afgelopen jaar werden door onze bewakingscommissie diverse evenementen in en om Lemmer bewaakt.

De bewakingscommissie bestaat uit de volgende personen:

  • Bareld stoker (voorzitter)
  • Mark Hoekstra (secretaris)
  • Jan Lyckle van der Veen (lid)
  • Jurrien Keulen (lid)
  • Patrick Reekers (lid)

Bondseenheid

In 2014 heeft Reddingsbrigade Lemmer een eigen bondseenheid gekregen. Dit houdt in dat wij beschikken over een reddingsvlet inclusief droogpakken en een C2000 communicatiezet van Reddingsbrigade Nederland. De bondseenheid kan overal in Nederland worden ingezet bij een ramp. Daarnaast is de vlet ook bij gewone evenementen, die door Reddingsbrigade Lemmer worden beveiligd inzetbaar.

Toekomst bewakingscomissie

De bewakingscommissie denkt het de komende jaren drukker te krijgen met evenementen. Dit komt vooral door de aanscherping van evenementenvergunningen en door de nieuwe samenwerking tussen de Friese Reddingsbrigades. Om deze drukte beter aan te kunnen zal er de komende jaren ook nieuw materiaal moeten komen.  De bewakingscommissie is de afgelopen tijd al langzaam begonnen met het aanschaffen van nieuwe materialen. Zo zijn er al portofoons, nieuwe droogpakken en nieuwe EHBO-tassen aangeschaft. De komende jaren heeft de bewakingscommissie één grote missie en dat is het vervangen van een van onze eenheden voor een snellere eenheid. Mocht u voor een evenement gebruik willen maken van onze bewakingscommissie, dan kunt u contact opnemen via bewaking@rblemmer.nl.