nieuwe lifeguards

Zaterdag 23 september hebben 2 leden van reddingsbrigade Lemmer  examen gedaan in de waterhulpverleningslijn.

De examens ( junior) Lifeguard Open Water werden georganiseerd door reddingsbrigade Drachten, op Strandheem.  De deelnemers kregen 2 casussen voorgeschoteld waarin zij moesten laten zien dat zij alle kennis en vaardigheden bezitten om ingezet te kunnen worden als (junior) lifeguard.

Beide kandidaten van reddingsbrigade Lemmer zijn geslaagd!

afsluiting seizoen 2016-2017

Na het examen heeft Reddingsbrigade Lemmer het seizoen met spellen en oefeningen afgesloten op het Lemsterstrand. De zomer staat voor de deur en wat is er dan leuker om met de leden het seizoen af te sluiten op het strand? Voor de jongere kinderen waren er leerzame spellen die te maken hadden met oefeningen hoe men een drenkeling moet redden. Voor de wat oudere kinderen werd er onder begeleiding van de instructeurs  oefeningen gedaan hoe men handelingen uit moest voeren voor een redding uit zee. Zo werd er een lijnredding gedaan, het afzoeken van de bodem naar een drenkeling tot 1,5 meter, klosgooien naar een drenkeling en een plaatsbepaling gedaan van een drenkeling door middel van een kruispeiling. Omdat er altijd in het zwembad wordt geoefend is dit voor de kinderen nu een andere ervaring, door ook een keer op het strand te oefenen.

Instructeurs niveau 3 geslaagd

Na diverse Proeve van Bekwaamheden in verschillende onderdelen en lesvoorbereidingen die zij moesten afleggen, zijn geslaagd voor hun instructeurs niveau 3 diploma: Saskia Tolhuis, Bareld Stoker en Berber Engel. Ook hebben zich alweer nieuwe instructeurs in opleiding gemeld dit zijn: Richard Sloos en Marjan Boskma. Wij wensen hun succes met de opleiding.