Aanmelden gratis proeflesSteun ons doe mee !

EHBO-cursus 2018

Tweedaagse EHBO-cursus in Lemmer
Reddingsbrigade Lemmer en EHBO-verenging Lemmer slaan de handen ineen voor een tweedaagse EHBO-cursus. Begin 2018 zal een tweedaagse cursus worden aangeboden voor het officiële EHBO-diploma. In samenwerking met het Oranje Kruis hopen wij zo het aantal EHBO’ers in de regio te vergroten. Met de juiste zorgverzekering kan het cursusbedrag in zijn geheel worden gedeclareerd en is de cursus in dat geval gratis.

Cursisten krijgen op twee zaterdagen een volledige EHBO-opleiding, die afgesloten wordt met een officieel examen voor het EHBO-diploma.

Altijd en overal kan het leveren van eerste hulp nodig zijn. Zoals thuis, op het werk of op straat wanneer een kind een lelijke val maakt, een collega in elkaar zakt of bij een auto-ongeluk. Met de opgedane kennis kunnen mensen gerust worden gesteld, worden geholpen of zelfs levens worden gered. De cursus behandelt zowel kleine vaardigheden, zoals het behandelen van een snijwond en het aanleggen van verbanden als het behandelen van brandwonden en het bedienen van een AED-apparaat bij een volledige reanimatie.

,,Het aanbieden van een gezamenlijke EHBO-cursus is voor ons een logische stap,” vertelt voorzitter Erwin Krijger van Reddingsbrigade Lemmer. ,,Bij de reddingsbrigade leiden wij mensen op tot het redden van drenkelingen. Een EHBO-opleiding biedt ook kennis om andersoortige slachtoffers te helpen. Met meer EHBO’ers kunnen wij de gemeente een stukje veiliger maken. Iedereen vanaf zestien jaar is welkom om de cursus te volgen. U hoeft geen lid te zijn van een van onze verenigingen.”

Aangezien de cursus leidt tot het officiële diploma en wordt gegeven door een gecertificeerde instructeur, zijn er kosten verbonden aan de opleiding. De kosten voor de cursus en een afsluitend examen bedragen €220,-. De cursus zal plaatsvinden op zaterdag 13 en 27 januari en zal gegeven worden in Lemmer. Het examen zal op dinsdagavond 30 januari plaatsvinden, de data zijn onder voorbehoud. Wilt u meer informatie of u aanmelden klik dan hier. Aanmelden is tot 30 november mogelijk.