Aanmelden gratis proeflesSteun ons doe mee !

Het examen

S.T.A.-brevetten/overlevingszwemmen/afstand zwemmen

Tot en met december zijn we bezig met de S.T.A.-brevetten, oftewel het zogenaamde overleving zwemmen en de afstandsbrevetten. Voor het S.T.A.-examen wordt een aantal keren extra met kleding gezwommen. Deze data zijn terug te vinden in de jaarkalender. Dit examen is op de tijd wanneer normaal ook gezwommen wordt.

 K.N.B.R.D. examens

Aan het eind van het seizoen, 3 en 5  juli 2019, zijn de K.N.B.R.D. examens. Voor deze examens komen examinatoren uit de regio naar Lemmer. Voor de examens wordt een aparte groepsindeling gemaakt. De kinderen krijgen per groep informatie op welke dag zij moeten afzwemmen. Het kan dus zijn dat het examen op een andere dag is dan waarop normaal gezwommen wordt. Drie weken van te voren volgt informatie op welke avond welke groep afzwemt. De week waarin het examen plaatsvindt is al wel bekend.

Het K.N.B.R.D. examen is een serieuze aangelegenheid, daarom willen wij graag dat iedereen op de desbetreffende avond(en) aanwezig is. Onze eigen leden en de examinatoren steken veel vrije tijd in het opleiden en het examen. Als leden niet kunnen is dit erg vervelend. Voor geldige redenen hebben wij alle begrip.

Het is organisatorisch niet mogelijk om het examen op een andere datum plaats te laten vinden. Als iemand zonder geldige reden niet bij het examen verschijnt zal het hele cursusjaar moeten worden overgedaan. Deze bovengenoemde regel geldt ook voor leden die meer dan tien keer zonder afmelden niet op de trainingsavonden komt. Zij zullen niet worden toegelaten tot het K.N.B.R.D. examen.