Aanmelden gratis proeflesSteun ons doe mee !

Info

Reddingsbrigade Lemmer is een actieve vereniging met ongeveer 200 leden. Het merendeel van de leden zijn jeugdleden tot 18 jaar. De reddingsbrigade Lemmer is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland. Deze bond is gevestigd in IJmuiden.

Wat wordt er zoal gedaan door de reddingsbrigade? De leden worden opgeleid voor een brevet of diploma van de K.N.B.R.D. Tijdens de trainingsavonden wordt de stof voor het examen geoefend. Deze stof bestaat uit het aanleren van verschillende bevrijdings- en vervoersgrepen, onder water zwemmen, pop duiken, klos gooien, etc. Je leert hoe je een drenkeling moet helpen, zowel vanaf de kant als vanuit het water. Ook wordt er aandacht besteed aan de eigen zwemvaardigheid.

Een keer per jaar doen ook de leden examen voor het brevet of diploma waarvoor ze het afgelopen seizoen zijn opgeleid. Het examen is aan het eind van het seizoen, een paar weken voor de zomervakantie. Afhankelijk van de leeftijd, het brevet of diploma zijn de exameneisen zwaarder.

De opleiding van de jeugd wordt verzorgd door de kaderleden. Dit zijn vrijwilligers die na het behalen van het K.N.B.R.D.-diploma A een instructeurcursus volgden en het diploma instructeur behaalden.

De reddingsbrigade verzorgt niet alleen de opleiding voor de brevetten en diploma’s er is ook een groep trimzwemmers.

Sinds 2014 is de reddingsbrigade in het bezit van drie boten. Deze boten worden ingezet bij diverse activiteiten, waar de reddingsbrigade assistentie verleend bij de beveiliging van de deelnemers en toeschouwers.

Elk jaar doet de reddingsbrigade mee aan een paar zwemwedstrijden:

  • de jaarlijkse driekamp tussen de brigades Wolvega, Emmeloord en Lemmer;
  • de jeugdmarathon in Leeuwarden;
  • andere marathons

Binnen de vereniging worden verschillende activiteiten voor de leden georganiseerd, zoals de clubwedstrijd, spelmiddag, speurtocht voor de jeugd, schaatsmiddag etc.

Ook buiten het zwembad is de reddingsbrigade actief. Een aantal leden verlenen een paar keer per jaar assistentie aan evenementen, die op of om het water worden georganiseerd. Zoals de intocht van sinterklaas, de watersportdag van Zeewolde. Zij zorgen voor de veiligheid van deelnemers en publiek.

De reddingsbrigade Lemmer is een actieve vereniging, met een eigen clubgebouw, die jong en oud veel zwemplezier biedt.

Heeft u belangstelling, kom dan eens vrijblijvend langs in zwembad Nysuderse aan de industrieweg 2 te Lemmer. De leden van de reddingsbrigade zijn daar te vinden op: woensdagavond van 18:30 tot 21:10 en op vrijdagavond van 18:50 tot 21:30

Uiteraard kunt u voor informatie ook altijd terecht bij ons secretariaat.